Lana Grossa Cool Wool is een heerlijk garen van pure merino scheerwol. Dit natuurlijke garen, een van de meest populaire producten van het merk, is extreem veelzijdig en perfect voor alles wat je breit. Ideaal voor herfst en winter, met Cool Wool maak je Omslag Breien en gehaakte vesten, pullovers, mutsen, tassen, sjaals en handschoenen. Bovendien maakt de fijne merinowolsamenstelling - die niet "knelt" - het zo delicaat en zacht als een streling op de huid: daarom kun je heel goed gebreide kleding voor kinderen en baby's maken.

 

Lana Grossa Cool Wool is jouw favoriete garen voor het breien van heldere en heldere kledingstukken en accessoires om de koudste dagen op te fleuren. Warm, stevig en ademend, je kunt het ook in de wasmachine wassen dankzij de super wash-behandeling: Cool Wool verkleurt niet en vervaagt niet!

 

Mohair wol is een van de bekendste wolsoorten. Het blijft voor wevers en kleermakers het paradepaardje van elke wintercollectie, dankzij de bijzondere eigenschappen van deze natuurlijke vezel.

 

 

 

Mohairwol wordt verkregen door het haar van zowel jonge als oude angora-geiten te verwerken. Het moet echter niet worden verward met angorawol, de laatste verkregen door de verwerking van konijnenbont uit dezelfde gebieden.

 

De angora-geit deelt zijn geboorteplaats met de markhor, een Centraal-Aziatische geit, genetisch zeer dicht bij de geiten waarvan kasjmier is afgeleid. De twee bollen wol hebben vergelijkbare kenmerken, zelfs als kasjmier een grotere lichtheid heeft, waardoor het nog kostbaarder is dan mohairwol.

 

Mohair: Eigenschappen

 

Enkele eigenschappen onderscheiden het haar van de Angora-geit:

  • Slijtvastheid: het Mohair-vlies heeft een zeer hoge duurzaamheid, waardoor het geschikt is voor stoffering, tapijten en gordijnen;

 

  • Briljant: dit is de belangrijkste kwaliteit van deze wol, waarvan het vermogen om licht te reflecteren ook wordt benut naast andere, meer ondoorzichtige garens om ze bekendheid te geven;

 

 

 

 

  • Elasticiteit: Mohairwol behoort gemakkelijk tot de meest elastische, daarom is ervoor gekozen om kreuk- en viltbestendige kledingstukken te maken;

 

  • Kleurabsorptie: de vezel kleurt gemakkelijk en behoudt elke kleur;

 

  • Thermische isolatie is een uitstekende temperatuurisolator, zowel in de winter als in de zomer.

 

Als bolletje wol voor herenpakken wordt Mohair echter vooral in de winter gebruikt. Deze keuze is afgeleid van het gewicht van de stof, dat bijna 3 keer dat van kasjmier is en het dubbele van dat van wol. Als u Mohairwol wilt gebruiken voor zomerse herenpakken, is het raadzaam om de fijnste en lichtste kwaliteit te kiezen, Kid Mohair, waarin het lam is maximaal tien maanden oud. Als je Wol Online koopt kies je de beste mohairwol van hen.

 

Garens Online om te beginnen met breien

 

Het laatste element, het online garen betreft de bol katoen of bol wol die je gaat gebruiken. Het feit dat je nog een beginner bent, betekent niet dat je een draad van slechte kwaliteit moet gebruiken, want dit betekent dat de eerste klussen die je gaat doen een waargenomen resultaat zullen hebben dat niet zo bevredigend is. Als je graag snuffelt, zoek dan in de rubriek garens de onderverdeling op materiaalsoort, dus kies volgens het seizoen waarin je je bevindt.