En av de mest intensiva matcherna i Premier League den här säsongen ägde rum när Chelsea spelade oavgjort 4-4 med Manchester City. Denna match gjorde det också möjligt för fansen att verkligen se styrkan hos Chelseas spelare. De är inte ett lag som har fallit av i styrka. I synnerhet Raheem Sterling, som bytte till en Chelsea tröja, arbetade hårt för att förtjäna möjligheten att slå sin motståndare under matchen. Chelsea har inte förlorat en match mot ett starkt lag den här säsongen, och dess styrka är fortfarande sannolikt att avancera till topp fyra i senare spel.

Efter mer än ett år såg Raheem Sterling sina lagkamrater i Manchester City igen och mycket har förändrats. Nu saknar Raheem Sterling inte dessa tider i en Manchester City tröja 2024. I Chelsea måste han resa sig igen. Efter att Raheem Sterling inte blev uttagen till det engelska landslaget den här gången har hans mentalitet förändrats mycket. När allt kommer omkring betyder det att hans styrka inte längre uppskattas av människor.

Vid en tidpunkt då England är fullt av talang är landslaget mer bekymrat över styrkan hos unga spelare och Raheem Sterling har övergivits av laget. Kanske är det denna kämparanda som har lämnat landslaget som har gjort det möjligt för Raheem Sterling att utöva sina starka färdigheter i spelet nyligen. Chelsea är ursprungligen ett lag med en stark trupp och värdefulla spelare, men spelarna har ännu inte bildat en stark enhetlig kraft, så deras spelprestationer är ofta inte tillräckligt stabila.