England har tagit EM-guld i fotboll för första gången. I finalen mot Tyskland inför rekordpubliken 87 192 åskådare på Wembley i London blev Chloe Kelly stor matchhjälte med sitt 2–1-mål i förlängningen, i den 111:e matchminuten. Det här är otroligt, säger förbundskapten Sarina Wiegman Billiga Fotbollströjor . Efter slutsignalen av matchen ljöd The Lightning Seeds "Three Lions", med de klassiska slagorden "Football's coming home", och Neil Diamonds "Sweet Caroline" ur Wembleys högtalare och spelarna jublade i kapp med publiken Billiga Fotbollströja barn. Den fotbollstokiga nationen England har längtat efter ett guld sedan herrarna vann VM 1966, med final på just Wembley i London. 56 år senare bröts guldtorkan på samma arena efter 2–1 efter förlängning i damernas EM-final mot Tyskland. Inbytta Chloe Kelly blev stor matchhjälte efter ha gjort mål efter en hörna i 111:e minuten Köp Fotbollstroja Barn . Englands lagkapten Leah Williamson lyfte EM-pokalen tillsammans med mittbackskollegan Millie Bright efter att guldmedaljerna delats ut på Wembleys innerplan, av bland andra Storbritanniens prins William som var plats och såg matchen. "Ville verkligen vinna" Vi vann pokalen, det här är otroligt. Vi ville verkligen vinna och vi ville verkligen bli bättre för varje dag, säger Englands förbundskapten Sarina Wiegman, som för fem år sedan tog EM-guld med hemlandet Nederländerna, i segerintervjun. Den historiska segern satt däremot långt inne. England tog ledningen i matchen som spelades inför rekordpubliken 87 192 åskådare. Ingen EM-match i fotboll varken på dam- eller herrsidan har tidigare spelats inför lika många människor. Ella Toone gjorde den historiska finalens första mål. Den 22-åriga mittfältaren byttes in i stället för Fran Kirby i den 56:e matchminuten och bara sex minuter senare satte hon 1–0-målet med en vacker lyftning över Tysklands målvakt Merle Frohms. Tidigare under mästerskapet byttes Toone in i stället för Kirby och gjorde 1–1-målet i kvartsfinalen mot Spanien som vanns efter förlängning (2–1). Tyskland, som jagade sitt nionde EM-guld i fotboll på damsidan, drabbades av ett tungt avbräck före EM-finalen. Den 31-åriga stjärnanfallaren och lagkaptenen Alexandra Popp som gjort sex EM-mål, minst ett i varje match före finalen, fick lämna återbud till matchen på grund av en muskelskada. I skadade Popps frånvaro var det mittfältaren Lina Magull som kvitterade matchen för Tyskland och tog den till förlängning. 27-åringen, som gjorde sitt tredje mål i EM, satte bollen i den 79:e minuten, kvarten efter Englands ledningsmål. De första 15 minuterna av förlängningen förblev mållösa. Men efter drygt fem minuter i den andra förläningshalvleken, i den 111:e minuten, avgjorde England. Den 24-åriga Manchester City-spelaren Chloe Kelly satte bollen efter en Lauren Hemp-hörna och fick majoriteten av rekordpubliken på Wembley att explodera och sjunga i kapp med spelarna samtidigt som hon själv tog av sig tröjan och jublade. Efteråt blev hon sedan varnad för den avtagna tröjan, av ukrainska huvuddomaren Kateryna Monzul. Det blev därmed tredje finalgången gillt för England som på damsidan tidigare förlorat två finaler, mot Sverige 1984 och mot just Tyskland 2009.